2013. június 8., szombat

Cégalapítás a Facebook-on



            Ma nem egy ország cégalapítási szokásait fogom leírni, hanem mivel mostanában a Facebook a legelterjedtebb szociális hálózat, sőt mondhatni, hogy minden a Facebook körül forog, ezért gondoltam utána nézek, hogy milyen cégalapítási lehetőségek vannak a facebookon. Eleinte azt hittem, hogy alig fogok 1-2 oldalt találni, viszont a végére kiderült, hogy sokkal több van, mint azt gondolni mertem volna. Ebben a cikkemben bemutatok pár cégalapítással foglalkozó facebookos oldalt. Az összes oldalt elég nehéz lenne bemutatni, viszont pár fontosabb, hasznosabb oldal szerintem mindenkinek jól jön.

            Rögtön az elején itt van egy német cégalapítással foglalkozó facebookos oldal melynek neve NemetCegalapitas.blog.hu. Talán róluk lehetne azt mondani, hogy egyik legjobbak a témában, hisz üzemeltetnek egy blogot is mely erről a témáról szól, és minden szükséges információt megtudhatunk tőlük. Ha valaki kíváncsi a német cégalapításos blogjukra is akkor megtekintheti a facebookos oldaluk leírásában.

            Hogy ne térjek át rögtön egy másik országhoz, itt van egy másik ugyan ilyen hasznos német cégalapítós oldal is, mely az információk megosztásán kívül irodaként is működik, és az oldalra ellátogatóknak lehetőségük van arra is, hogy ezzel az irodával intézzék a cégalapítási folyamatot, megspórolva rengeteg időt és energiát. Ők már nem egy bloggal rendelkeznek, hanem saját információs weboldallal, ahol az elérhetőségeket és céges adatokat is meg lehet találni.

            Németország után most egy másik országba térek át, méghozzá Lengyelországba, hisz már a lengyel cégalapítás is elérhető a facebookon. Náluk is sok dolgot megtudhatunk Lengyelországról, érdekességeiről és ezen ország cégalapítási szokásairól. Valamint az oldalukra ellátogatva megtudhatjuk azt, is hogy hogyan segíthetnek ők nekünk a lengyel cégalapításban. A facebookos oldal jelen esetben is össze van kapcsolva egy főoldallal, ahol még több, még fontosabb információkat lehet megtalálni. Ezt az oldalt ismét a leírásban lehet megtalálni.

            Akit ez a két ország esetleg nem érdekel, itt van egy harmadik (és nemsokára egy negyedik is) ország, mely nem más, mint Csehország. Sokan választják már ezt az országot is, arra hogy vállalkozást indítsanak, (gondolom) ezért jött létre a csehországi cégalapítással foglalkozó facebookos oldal. Itt információkat kaphat arról, hogy mennyibe kerül a cégalapítás, és hogy milyen dokumentumok szükségesek hozzá. De ha még ezután is lesznek kérdései a cseh cégalapítással kapcsolatban, akkor ellátogathat weboldalukra, ahol további információk várják majd.

            A negyedik ország pedig, egy szomszédos ország lesz, azaz Románia. Romániát sokan választják, hogy befektessék vagyonukat, hisz közel van, és egy elég jól fejlődő ország, mely sok mindent ígér. A román cégalapításról szóló oldal jól jöhet azok számára, akik közel akarnak, gyorsan céget alapítani. A facebookos oldalon megtudhatja, hogy milyen eltérések vannak a magyar és a román cégalapítási szokások-szabályok között, illetve azt is, hogy mennyibe kerül, mondjuk egy KFT ebben az országban.

             Persze azoknak is van lehetőségük a facebookos cégalapításra, akik hazánkban szeretnék vagyonukat növelni. A cégjegyző kft. lehetőséget nyújt arra, hogy megismerjük a magyarországi cégalapítást, valamint a magyarországi adózásokat. Illetve ezeken kívül sok fontos dolgot, Magyarország cégügyeinek helyzetéről. Oldalukon pedig még többet tudhat meg a cégalapításról.

            Ha valakinek kedve van német nyelven megismerkedni a magyarországi cégalapítással, akkor a Firmegründung Ungarn nevű facebookos oldalt önnek találták ki. Bár a német nyelv nem az erősségem, biztos sok információt megtalál a magyar cégalapításról, valamint a leírásban megtalálhatja a főoldaluk hivatkozását is.

            A Tip- Top cégalapítás, bár nem egy facebookos oldal, hanem egy felhasználó, sok érdekes dolgot rejt magába. Tehát, ha kíváncsi néhány információra Magyarország cégügyeivel, gazdasági helyzetével kapcsolatban, akkor jelölje meg ismerőskémt a Tip- Top cégalapítást.

            Ha még ezek után is segítsége lenne szüksége, akkor látogasson el a több mint cégalapítás nevű facebookos oldalra, melyen sok kérdésre megkaphatja válaszát. Akár arra is választ kaphat, hogy hogyan szerezzen elegendő pénzt egy cég megalapításhoz. Az oldal neve nem hiába több mint cégalapítás.

            A végére pedig ismét visszatérnék Németországhoz, viszont most nem egy facebookos oldalhoz, hanem egy másik szociális hálózati oldalhoz, pontosabban a LinkedIn-es oldalhoz. Ez a LinkedIn-es oldal külön kitüntetést kaphatna, hisz ez az első ilyen témájú MAGYAR nyelvű oldal. Az oldal a német cégalapításról és a székhelyszolgáltatásról szól, de más információkat is meg lehet rajta találni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése