2013. május 15., szerda

Német cégalapítás


GmbH alapítás 2.500 Euró
UG alapítás 1.500 Euró
6 hónap székhely 500 Euró
Érdeklődni a 0036-304861471 telefonszámon, vagy az info@kftkreator.hu e-mail címen lehet.

A németországi cégalapítás iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk az Eumedjob cégalapítási irodát, mely cég Németország fővárosában alapítja meg az ügyfelek KFT-jét Közösségi Adószám kiváltással és Bankszámléanyitással.

Cégalapítás Németországban - Hasznos tudnivalók
Számos magyar üzletember, dolgozni vágyó alapít vállalkozást Európa ezen rendkívül fejlett térségében, ezrével vannak magyar illetőségű vállalkozások. Habár más országokban, mint Románia, vagy Bulgária többnyire a KFT a legnépszerűbb társasági forma, itt Németországban a KFT mellett meglehetősen kelendő a Gbr és a magánvállalkozói engedély is, hiszen számos magyar munkás érkezik ide, hogy szerencsét próbáljon, több pénzt keressen, mint szülőhazájában. Ugyanígy népszerű a német kisvállalkozás más, a keleti blokkból érkező kétkezi munkások körében is, így megszámlálhatatlanul sok lengyel, cseh és szlovák kisvállalkozó váltotta ki engedélyét a német iparkamaránál. Egy ilyen kisvállalkozással az utcai árusok, kétkezi munkások, mint kőművesek, festők, autószerelők, háztartásbeliek nagyon jól elboldogulnak. A német állam annyiban segíti is ezen kisvállalkozókat, hogy 8.500 euró árbevételig adómentességet garantál azok számára. Ha viszont az illető, aki rendelkezik a Gewerbe-vel, vagyis kisvállalkozói engedéllyel, házas, és gyermekei is vannak, akkor akár 10 ezer euróig is adómentesen dolgozhat Németországban. Mondhatni, hogy a kisvállalkozók legnagyobb célállomása Berlin, München, és  egyéb határmenti nagyvárosok.
Nagy mennyiségben alapítanak azonban KFT-ket is az idevándorlók, melynek két formája létezik Németországban.
- UG, azaz Unternehmensgesellschaft
- GmbH, azaz Gesellschaft mit beschränkter Haftung
Sokan felteszik azonban magukban a kérdést, hogy mi értelme annak, hogy kétféle KFT-forma létezik Németországban, és vajon mi a különbség ezen vállalkozói formák között?
A különbség abban áll, hogy a GmbH a régóta ismert színvonalas vállalkozási forma, amelyet legkevesebb 25 ezres törzstőkével alapíthatnak a tagok, míg az UG-t már egy minimális, mondhatni jelképes összeggel meg lehet alapítani, azaz 1 euró törzstőke ezen vállalkozási formának a tőkeminimuma.
Mondani sem kell, hogy melyikben bíznak meg jobban a partnerek, a lehetséges üzletfelek. Ha egy UG-val szeretnénk betörni a német piacra, és azzal akarjuk elnyerni az ismeretlen potenciális ügyfelek, partnerek, beszállítók bizalmát, akkor bizony nehéz dolgunk lesz. Főképpen ha az ügyvezető nem német állampolgár, vagy nem rendelkezik németországi lakcímmel, akkor nagy nehézségekbe ütközünk majd ezen vállalkozási forma sikerre vivése közepette. Mindenki tisztában van azzal, hogy egy UG-t többnyire minimális tőkével hoznak létre, s azzal üzletet kötni kockázatos lehet, hiszen a cég csakis a törzstőkével felel. Ha viszont egy GmbH-val lépünk színre, akkor már más szemmel néznek ránk az üzleti partnerek, hiszen tudják, hogy 25 ezer euró értékig garanciájuk van. Sajnos, előfordult sok esetben, hogy GmbH-tulajdonosok is követtek el csalásokat, s azután szőrén-szálán nyomuk veszett. A mai üzleti környezetben sajnos bármi előfordulhat, még az is, hogy egy régóta fennálló gazdasági társaság is, amely a GmbH végződést viseli, az is tulajdonosváltáson ment keresztül, és az új tulajdonos éppen hogy a  cég múltját, reputációját kihasználva kezd nem törvényes üzleti tevékenységekbe.
Még több hasznos információért látogassa meg a Linkedin- Cégalapítás, Székhely és könyvelés Németországban partneroldalunkat, és már megtalálhatja Facebookon a németországi székhelyszolgáltatás és cégalapítás szolgáltatásunkat.
  
A német cégalapítás költségei
Németországban aki vállalkozni szeretne, a magyarországi áraknál magasabbra kell hogy felkészüljön, hiszen nem csupán a cégbírósági, hanem az ügyvédi munkadíj is sokkal magasabb, mint itthon. Egy UG megalapítása legkedvezőbb áron is olyan 1.000-1.500 Euró lesz, egy GmbH létrehozása pedig legkevesebb 1.800-2.500 euró közé saccolható a közjegyzői, ügyvédi és cégbírósági tarifákkal együttesen.
Ha viszont egy Gewerbe-t akar létrehozni az ügyfél, akkor ezt olyan 4-500 euróból kihozhatja, a Gbr esetében pedig személyenként kell számolnia olyan 3-400 euróval. A Gbr az a társasági forma, amelyik összekapcsol több magánvállalkozót, akik együtt vállalnak fel egy munkát.

Kevesen alapítanak csak Részvénytársaságot Németországban, ezt AG-nak, azaz Aktiengesellschaft-nak nevezünk. Itt már megduplázódik a minimum tőke a GmbH-hoz viszonyítva, hiszen egy Ag megalakulásakor legkevesebb 50.000 eurót kell elhelyezni a bankban számlanyitáskor.

Bankszámlanyitás Németországban
Minden német vállalkozásnak rendelkeznie kell németországi bankszámlával. Némely bankintézetek azonban visszautasítják a külföldi ügyfeleket, ám a Commerzbank egy jó választásnak tűnhet, mivel itt a legkisebb az ügyfélelutasítási ráta. Számlanyitáskor gazdasági társaság esetében be kell vinni a törzstőkét, melyről egy igazolást kap az ügyvezető, amelyet kérni fog a cégbíróság a bejegyzési dokumentumokkal együtt.

A cégalapítás menete Németországban
Többnyire elegendő egy odautazás, amikor az ügyfelek aláírják a társasági szerződést, a nyilatkozatokat, melyekben vállalják, hogy nem büntetett előéletűek, nem tartoznak a német államnak, és nem állnak ügyvezetői eltiltás alatt sem. Mindezeket hitelesíti a közjegyző, és vagy maga az alapító, vagy a megbízott iroda képviselője megalapítja ezen okmányokkal a társaságot. Egy GgmH és egy UG bejegyzési ideje kb 2-3 hét, ennyi idő alatt el kell készülnie a Végzésnek, a cég meg kell kapja a HRB-számát, azaz Cégjegyzékszámát, és a németországi adószámot.

Figyelem, amíg a cég nem kapja meg az ÁFA-számát, és azzal együtt a Közösségi Adószámát, addig nem folytathat Uniós kereskedelmet, nem állíthat ki, és nem fogadhat be az Európai Unió más államaiból ÁFA-mentes számlákat.
Az Adóhivatal többnyire elhúzza a német gazdasági társaságok esetében az adószám kiosztását, ez akár 4-6 hónapot is igénybe vehet. Éppen ezért sokan vásárolnak kész német cégeket EU-s számmal.
Dióhéjban ennyit a német cégalapításról, annak menetéről, folyamatáról. Sok sikert kívánunk minden egyes vállalkozónak németországi cége létrehozásához!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése