2013. február 3., vasárnap

Cégalapítás Csehországban


             Ha EU-s Adószámmal rendelkező cseh KFT-t szeretne vásárolni, akkor kattintson ide, s lépjen kapcsolatba eme kész cseh cég szolgáltatóval.
Az előző cikkekben szó volt Dubairól és Szlovéniáról, most pedig szeretnék információkat megosztani önökkel a Csehországi cégalapítással kapcsolatban.
            Amit első sorban fontos tudni, hogy a csehországi cégalapítás igen hosszú folyamat, akár fél évig is elhúzódhat, ezért sokkal érdemesebb már egy kész céget megvenni, de azoknak, akik mégis a cégalapítás választják, leírom a leghasznosabb információkat, amelyeket érdemes tudni mielőtt bárki is nekilátna a cégalapítás folyamatának.  Csehországban alapíthat Korlátolt Felelősségű Társaságot (Csehországban KFT helyett S.R.O-nak nevezik) illetve Részvénytársaságot (A.S). Egy kft. törzstőkéje 200.000 cseh korona, amely nagyjából 2 millió forintnak felel meg. Egy részvénytársaság törzstőkéje már jóval nagyobb, nem kevesebb, mint 2.000.000 cseh korona, abban az esetben ha a részvénytársaság részvényei nem eladhatóak, viszont abban az esetben, ha egy olyan céget akar amelyiknek a részvényei eladhatóak, az alaptőke eléri a 20.000.000 cseh koronát.
            Ugyanúgy mint mindenhol, Csehországban is léteznek adók, amelyek a következők:
  •  Áruforgalmi adó 10%
  •  Társasági adó 19%
  •  ÁFA 21%
Csehországban Korlátolt Felelősségű Társaságot alapíthat minden természetes vagy jogi személy, ugyan úgy külföldi állampolgár, mint belföldi. Egy részvénytársaságot azonban csak jogi személy alapíthat. 

 Még több információ a cseh cégalapításról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése