2014. augusztus 10., vasárnap

Cégalapítás Monacóban            Eddigi cikkeim nagy része az offshore cégalapítás felé húzott, ám most egy olyan országot/ városállamot mutatok be, mely minőségi vállalkozást nyújt az érdeklődők számára.
            Monaco a világ második legkisebb országa, ám mégis maga a paradicsom. Az emberek odafigyelnek mindenre, legyen szó tisztaságról, pénzügyről, ebben az országban a rendőrök is kedvesek és szívesen segítenek bárkinek bármiben, valamint az emberek legnagyobb része beszéli az angol nyelvet.
            Az cégalapítás azzal indul, hogy az ügyvezető le kell, üljön beszélni az állam egy képviselőjével, aki szívesen segít a vállalkozásindításban, válaszol minden kérdésre, és a beszélgetés után is bármikor fel lehet hívni, ha kérdések merülnek fel. Ő az, aki meg tudja mondani, hogy hogyan kell megalapítani a vállalkozást, illetve hogy mennyibe is fog kerülni. Érdekesség az is, hogy egy cég egy tevékenységet folytathat csak.
            Az egyetlen negatívum talán sokak számára az lehet, hogy a cég fenntartása több ezer euróba kerülhet havonta. Ám ezt kompenzálja, hogy a társasági adó értéke 2 évig 0%, majd ezután kezd el növekedni, amíg el nem éri a 33%-ot, ám ez csak az 5. működési év végére várható. Az is pozitívum, hogy osztalékadó nincs, valamint egy cégtulajdonos sokkal könnyebben válhat rezidenssé, és bárki elhiheti, hogy Monacóban élni egyszerűen csodálatos. A minimálbér 1500 euró (5x magasabb, mint hazánkban).
            Bár ez az ország offshore szempontból is tökéletes, nagyon odafigyelnek az illegális dolgokra, feketén beszerzett pénzekre, és minden olyan dologra, amiben egy kicsit is látják, hogy valami nem jó. Épp ezért nevezhető nyugalmas, biztonságos országnak.
            Ha nem szeretne tovább a hazánkban vállalkozásával kínlódni, mert a kormányunk jelen pillanatban ellehetetleníti a vállalkozások működését, akkor próbálkozzon meg egy Monacói cégalapítással, hisz sokkal nagyobb sikerre tehet szert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése